Nieuw themagebied Land of Legends van 2 ha groot en triple launch coaster Fury ... de blikvangers in Bobbejaanland

  Bobbejaanland onthult naam van nieuw themagebied en coaster: Land of Legends & Fury


  Op zaterdag 16 februari was het zover… Bobbejaanland ontving de pers en genodigden voor de onthulling, voorstelling en bekendmaking van het nieuwe themagebied en triple launch coaster die toegankelijk zal zijn tegen begin juli dit jaar voor de bezoekers.

  We waren aangenaam verrast door het ontvangst aan de voet van Sledge Hammer, waar Yves Petters, General Manager van het park en woordvoerder Peggy Verelst ons trakteerden op een uitgebreide uitleg en onthulling van de naam van het nieuw themagebied en coaster.

  Het nieuwe themagebied zal Land of Legends heten waar de nieuwe triple launch coaster Fury zijn intrede zal doen. 
  De officiële opening van deze nieuwe themazone en bijhorende nieuwe aanwinst wordt voorzien tegen eind juni van dit jaar.

  De nieuwe coaster Fury zal samen met de Typhoon en Sledge Hammer het decor vormen in deze unieke en uitgesterkte zone van 2 ha. 
  Eveneens zal er in het nieuwe themagebied Land of Legends een unieke zone gecreëerd worden dat Naiads Waters zal heten en een waterspektakel zal tevoorschijn tonen dat vooral de jonge bezoekers onder ons zal aantrekken.

  Een onthulling van het verhaal luidt als volgt: De Guardian of Elements creëerde in een uithoek van onze planeet het Land of Legends met als enige doel de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm te bewaren: water, vuur, aarde en lucht.
  Ter bescherming tegen kwade krachten sloot hij de vier rijken af met poorten.  Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd.  Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element.

  Het Land of Legends zal in juni geopend worden voor het publiek. Wie dan een bezoek brengt aan Bobbejaanland, wordt zelf deel van het verhaal. Enkel met behulp van de bezoekers zal de Guardian er in slagen het kwade te verdrijven. “In de nieuwe achtbaan ga je zo bijvoorbeeld een vurige strijd aan met de draak Fogo, de attractie krijgt dan ook de toepasselijke naam Fury”, legt Commercial & Creative Director Peggy Verelst uit.  “Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano.”

  De spectaculaire achtbaan Fury is een triple launch coaster, waarbij je drie maal gelanceerd wordt, zal meer dan 100 km/u halen met 4 inversies en 43 meter hoog zijn. Het model is een Custom Infinity Coaster van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer, dat naast de innovatieve technologie in de banen ook het open ontwerp van de trein typeert.  De baan wordt 600 meter lang, hoewel de passagiers een traject afleggen van ongeveer 830 meter en de rit 90 seconden zal duren.  Het wordt hiermee de hoogste, snelste, steilste en sensationeelste coaster van de Benelux. 

  Er komen 2 treinen, waarbij er plaats is voor 12 passagiers per trein.  Dankzij de wissels kunnen de 2 treinen tegelijk het traject afleggen, wat een capaciteit brengt van 670 à 680 personen per uur.  De treinen wordt voorzien van heupbeugels, wat de ritbeleving nog straffer en spectaculairder maakt.

  Nog even een woordje uitleg wat we noemen: launch coaster.
  Een launch coaster is een gelanceerde achtbaan, waarbij de optakeling ( in de hoogte) geheel of gedeeltelijk wordt vervangen door een lancering om de achtbaantrein de nodige snelheid te kunnen geven, zeg maar van 0 km/uur tot … in enkele seconden.
  Bij een triple launch coaster krijg je, zoals je al kunt raden, drie maal een lancering voorgeschoteld...  wat een unieke beleving
  met zich meebrengt.

  De attractie wordt gebouwd op niet minder dan vierhonderd betonnen palen die veertien meter diep in de grond worden geplaatst.  Momenteel zijn ze volop bezig met de grondwerken en de eerste baandelen zullen hoogstwaarschijnlijk eind maart toekomen.

  De attracties Typhoon en Sledge Hammer blijven, ondanks de werken aan de nieuwe themazone, in het voorjaar open voor het publiek.
  Het themagebied Land of Legends en de triple launch coaster Fury zullen toegankelijk zijn vanaf eind juni - begin juli van dit seizoen.

  We waren aangenaam verrast, verbijsterd,… sprakeloos, ja zelfs ontroerd door dit unieke project dat wordt verwezenlijkt door Bobbejaanland. Het wordt een nog nooit gezien en groots project dat menige bezoekers zal verbazen.  

  Een welgemeende proficiat aan Bobbejaanland met deze grote realisatie en vernieuwing in het park. 
  Wij, als pretparkfans, kijken er ontzettend naar uit.


  Het volledige verhaal over het ontstaan van het Land of Legends, vind je op www.bobbejaanland.be/landoflegends.

  View the embedded image gallery online at:
  https://bobfans.be/nl/110-land-of-legends-fury#sigProIdcb1801af45


  Het Bobfans Team


  Met dank aan: Bobbejaanland
  & het team van Themeparksnews  Kalender

  ma di wo do vr za zo
  13
  15
  21
  22
  28
  29

  Evenementen

  24
  aug
  Bobbejaanland - Lichtaart
  Binnenkort vindt u hier meer informatie over het programma van Yesterdayland - 2019.

  06
  okt
  Natuurloop - drie routes: 6, 10 & 16 km. Vertrek & aankomst: Bobbejaanland.

  16
  okt
  Met: 7 spookhuizen, 5 nocturnes, 3 scarezones, 2 shows & wegens groot succes keert "Welp" terug.

  Flashnieuws

  Aftellen naar Land of Legends & Fury - voorzien eind juni 2019

  De opening van het nieuwe themagebied Land of Legends van 2 ha groot & triple launch coaster Fury met een topsnelheid van 106,6 km/u - voorzien eind juni 2019

  Halloween in Bobbejaanland

  Van 16 oktober t.e.m. 3 november 2019.
  Met onder meer 7 spookhuizen, 3 scarezones, 2 sensationele shows, 5 nocturnes en, wegens groot succes keert het waanzinnige spookhuis Welp terug!

  Bobfans aan de startlijn... Nog even geduld.

  Het team van Bobfans werkt hard aan de wederopbouw van hun site.

  Login Form

  Ook fan van Bobbejaanland? Word dan vandaag Bobfan en blijf op de hoogte

  Registreer
  © 2018 Bobfans

  Free Joomla! template by L.THEME