De Lijn schrapt bus met halte bij Bobbejaanland

  Ongenoegen bij schrappen bus met halte aan Bobbejaanland


  De Lijn legt geen buslijn meer in tussen het station van Herentals en attractiepark Bobbejaanland op de Olensteenweg in de Kempense gemeente Lichtaart ( Kasterlee).

  Het gemeentebestuur van Kasterlee betreurt deze beslissing, aangezien heel wat bezoekers de bus nemen richting het familiepark.
  Andere haltes in de omgeving van het park zouden te ver en niet voorzien voor grote aantallen reizigers zijn.  Daarom vraagt de gemeente om uitstel.

  De voorbije jaren konden bezoekers van Bobbejaanland dankzij een overeenkomst tussen het pretpark en De Lijn vlot ter plaatse geraken met een bus van een onderaannemer van De Lijn die hen rechtstreeks tot pal aan de ingang van het park bracht.

  “We hebben daar als gemeente zelfs fors geïnvesteerd in een veilige bushaven, waar bijvoorbeeld ook mensen met een beperking kunnen afstappen”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. “Die jarenlange samenwerking stopt nu abrupt. De enige andere optie is een bus die één keer per uur rijdt en de bezoekers afzet ver van de ingang, aan een drukke gewestweg.”

  “De Lijn heeft voorgesteld dat Bobbejaanland rechtstreeks met de onderaannemer een contract zou afsluiten”, klinkt het.
  “Wij begrijpen dat de partijen nog niet tot een overeenkomst gekomen zijn. Momenteel zijn er gesprekken aan de gang met alle betrokkenen om de mogelijkheden af te wegen en tot een oplossing te komen.”

  Volgens de burgemeester zou dat tot 8 keer duurder worden.  Dat bevestigt ook Yves Peeters, CEO van Bobbejaanland: "Op de offertes die we nu al hebben zijn de prijzen overdadig."

  Burgemeester Kennes vraagt alvast een uitstel van de beslissing. “Ik heb begrip voor het feit dat De Lijn dit niet meer op zich kan nemen in de toekomst, maar we hebben tijd nodig om een alternatief te zoeken en het pretpark opent al tijdens de paasvakantie”, zegt hij.


  Op zaterdag 4 april gaan de poorten van Bobbejaanland weer open voor de bezoekers... 
  Het nieuwe seizoen start over een goeie maand.   

  Bron: Het Nieuwsblad / VRT Nieuws / Gazet van Antwerpen   -   Foto: Bobfans

  Kalender

  ma di wo do vr za zo

  Evenementen

  Geen komend evenement!

  Flashnieuws

  Nieuwigheden 2022

  Bent u ook benieuwd wat Bobbejaanland te bieden heeft in het seizoen 2022? Binnenkort een uitgebreid verslag op onze website. 

  Openingsdata Bobbejaanland 2022

  Alle openingsdata 2022 in 't Plezantste Land vindt u gepubliceerd op onze site.

  Start seizoen 2022

  Bobbejaanland opent terug de deuren op zaterdag 2 april 2022. Op dit moment gelden er geen COVID-maatregelen.

  Login Form

  Ook fan van Bobbejaanland? Word dan vandaag Bobfan en blijf op de hoogte

  © 2022 - Bobfans

  Free Joomla! template by L.THEME