Bobbejaanland en Walibi zondag uitverkocht

  Wie nu zondag nog een uitstapje met de kinderen had gepland naar een attractiepark moet niet naar Walibi of Bobbejaanland rijden. Beide parken zijn zondag 3 september uitverkocht.

  Bobbejaanland is zondag afgehuurd door de vzw Sociale Dienst voor het Vlaamse overheidspersoneel. Het park is dus wel open, maar exclusief voor het personeel of andere genodigden. Enkel wie een uitnodiging heeft, kan naar binnen. Voor alle andere bezoekers blijven de deuren dicht.

  Dan maar naar Walibi? Zeker niet. Ook Walibi is zondag afgehuurd.

  “We zijn die dag exclusief geopend voor een bedrijf. Zij hebben het volledige park afgehuurd om er hun personeelsleden met gezin een leuke dag aan te bieden. Wie geen ticket heeft, komt er niet in die dag. De kassa’s zijn gesloten”, zegt Tiffany Mestdagh van Walibi.

  Tevreden over de zomer

  De pretparken blikken aan het einde van de schoolvakantie over het algemeen tevreden terug op het zomerseizoen 2017, ondanks een ‘Belgische’ zomer met periodes kwakkelweer.

  Plopsa is alvast tevreden. De site in De Panne ontving afgelopen zomer 550.000 bezoekers. “Hiermee eindigt de zomer van 2017 als derde beste zomer ooit”, aldus CEO Steve Van den Kerkhof. Plopsaqua De Panne deed het heel goed op dagen met slecht weer en mocht begin augustus zelfs een nieuwe recorddag noteren.

  Bellewaerde in Ieper geeft geen cijfers voor juli en augustus, maar behoudt door de nieuwe attractie Dawson Duel en de zomernocturnes met extra animatie een voorsprong van 10 procent tegenover vorig seizoen.

  Bobbejaanland tekende in augustus een daling van 5 procent op. Voor de volledige zomer gaat het om een achteruitgang met 4 procent in vergelijking met 2016. “Toch is Bobbejaanland niet ontevreden, want 2016 was een topzomer”, zegt commercieel directeur Peggy Verelst.

  Walibi en Aqualibi ontvingen deze zomer evenveel bezoekers als vorig jaar. “Het park is tevreden met dit resultaat, aangezien het weer niet altijd aan onze kant stond. Dankzij het uitstekende voorjaar zullen we dit seizoen 5 à 7 procent beter doen dan vorig jaar”, aldus PR officer Marie-France Adnet.

  Bouwdewijn Seapark in Brugge kende tot het bouwverlof een mindere start, maar sluit de zomer af met 8 procent meer bezoekers. De enkele tropische dagen in augustus lokten veel bezoekers naar Bobo’s AquaSplash, het openlucht waterpark van 1.100 m2 dat twee jaar geleden opende. Ook de geboorte van twee zeeleeuwen pups zorgde voor animo.

  Bron:Nieuwsblad

  Kalender

  ma di wo do vr za zo
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29

  Evenementen

  04
  apr
  Het startschot seizoen 2020 in Bobbejaanland. U komt toch ook?

  04
  okt
  Loop jij mee op zondag 4 oktober 2020? Weldra hier meer info.

  Flashnieuws

  Startschot seizoen 2020

  Het startschot van het nieuwe seizoen wordt gegeven op.... zaterdag 4 april 2020.
  Vanaf dan kan je terug genieten van een hele dag in 't Plezantste Land...  Bobbejaanland!

  Bobfans aan de startlijn... Nog even geduld.

  Het Bobfans team werkt hard aan de wederopbouw van hun site.
  In 2021 viert Bobfans zijn 10-jarig bestaan, we houden jullie op de hoogte van het programma!

  Login Form

  Ook fan van Bobbejaanland? Word dan vandaag Bobfan en blijf op de hoogte

  Registreer
  © 2018 Bobfans

  Free Joomla! template by L.THEME