Grootste investering ooit in Bobbejaanland met nieuw themagebied en triple launch coaster in 2019.

   

  Jawel, u leest het goed...  Bobbejaanland plant in 2019 de grootste investering ooit met een nieuw themagebied van 2 ha wat een uitbreiding van het park betekent van maar liefst 3.000 m².

  De twee paradepaardjes Typhoon ( rollercoaster) en Sledgehammer ( thrill ride) zullen deel uitmaken van de nieuwe themazone.

  Maar, dat is nog niet alles.  Bobbejaanland bouwt in dit themagebied eveneens een triple launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer.
  Deze spectaculaire coaster zal de hoogste, snelste en steilste triple launch coaster van de Benelux worden met de meeste inversies.

  Enkele technische gegevens van deze gigantische rollercoaster zijn onder andere: de hoogte van de coaster zal tussen de 40 en 43 meter bedragen, de baan wordt 600 meter lang hoewel de passagiers een traject afleggen van ongeveer 830 meter en zal een topsnelheid van iets meer dan 100 km/uur behalen.
  Er komen twee treinen met drie rijen en plaats voor 12 passagiers.  Dankzij de wissels kunnen twee treinen tegelijk het traject afleggen, wat een capaciteit brengt van 670 à 680 personen per uur.

  Nog even een woordje uitleg bij het woord: launch coaster.
  Een launch coaster is een gelanceerde achtbaan, waarbij de optakeling ( in de hoogte) geheel of gedeeltelijk wordt vervangen door een lancering om de achtbaantrein de nodige snelheid te kunnen geven, zeg maar van 0 km/uur tot …

  De bezoekers zullen het nieuwe themagebied en de triple launch coaster kunnen aanschouwen in het voorjaar van 2019.


  Kalender

  ma di wo do vr za zo

  Evenementen

  04
  okt
  Loop jij mee op zondag 4 oktober 2020? Weldra hier meer info.

  Flashnieuws

  Update maatregelen - Covid-19

  Voor een laatste update van alle coronamaatregelen die het park voorziet en worden opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, klik hier.
  Het is in ieders belang om deze strikt op te volgen.

  Bobfans blaast 10 kaarsjes uit in 2021

  In 2021 blaast Bobfans 10 kaarsjes uit en viert het zijn 10-jarig bestaan!
  Binnenkort verneemt u het programma voor dit jubileumjaar.

  Startschot seizoen 2020

  Bobbejaanland opende niet de deuren op 4 april, zoals eerder aangekondigd!  Wegens de maatregelen rond het coronavirus zijn de poorten pas open vanaf 1 juli.

  Login Form

  Ook fan van Bobbejaanland? Word dan vandaag Bobfan en blijf op de hoogte

  Registreer
  © 2020 - Bobfans

  Free Joomla! template by L.THEME